Novedades y noticias: Semana del 20 al 26 de mayo

RECORDATORI RUTA – HOMENATGE A ESTELLÉS
APUNTEU-VOS A LA RUTA-HOMENATGE ESTELLÉS (BENIMACLET-BURJASSOT)
Des de la Plataforma Cent d’Estellés de Benimaclet, us convoquem a participar en la Ruta-homenatge a Vicent Andrés Estellés, que tenim programada per al dissabte, 25 de maig, dins de les activitats que estem realitzant per a homenatjar al nostre poeta valencià en el Centenari del seu naixement.
La Ruta eixirà des de la Plaça de Benimaclet fins a la plaça Emili Castelar de Burjassot, poble on va nàixer el poeta; a les 9 h els qui vagen a peu (uns 6 quilòmetres), i a les 10 h els qui vagen amb bicicleta o amb tramvia (L 4, cal baixar a “La Granja”). És convenient portar gorra o barret, aigua i protector solar. En finalitzar l’acte a Burjassot, tindrem música i es llegiran un manifest i uns poemes de l’autor.
Davant el silenci que les diverses Administracions públiques valencianes fan del Centenari del naixement del poeta, el poble valencià, la societat civil, ens mobilitzem per a homenatjar-lo com es mereix.
Per això, us animem a participar-hi! Apunta’t, ho passarem bé, farem exercici i reivindicarem el nostre patrimoni cultural!
Vegeu cartell adjunt

NO A L’AMPLIACIÓ DEL PORT
Des de la Comissió Ciutat-Port, ens convoquen a la manifestació el divendres 31 de maig a les 18.30 h. Eixida des de l’Albereda.
Vegeu cartell adjunt

TALLER PARTICIPATIU DEL CONSELL DE SALUT
Amb el Grup de Dones i Salut del Consell de Salut de Benimaclet i Alfahuir.
Dissabte 25 de maig de 11 a 12.30 h al local de l’Associació Veïnal de Benimaclet, Av. Valladolid 42
Vegeu cartell adjunt

RECORDATORI 2n ENCONTRE DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE SALUT EN BARRIS, POBLES I CIUTATS
El 31 de maig en horari de mati, a la sala d’actes de la DG de Salut Pública, Avinguda de Catalunya, 21
Inscripcions: https://www.sp.san.gva.es/inscripciones
Vegeu programa en arxiu adjunt

HABITATGES TURÍSTICS
Continuen ampliant-se les Comunitats de Propietàries i Propietaris que estan duent a terme els canvis d’estatuts dels seus edificis, pas important per a poder impedir en un futur la instal·lació d’habitatges turístics en els vostres edificis.
Ens estan arribant denúncies per part de Comunitats de Propietàries i Propietaris, de males pràctiques per part d’algunes Administracions de Finques, en el sentit de paralitzar o alentir els passos dels canvis d’estatuts esmentats.
Aconsellem que aquestes males praxis es denuncien al Col·legi d’Administracions de Finques.
Ens arriben també denúncies que algunes obres en baixos per a reconvertir-les en habitatges turístics s’estan duent a terme modificant façanes i zones comunes sense cap permís de la Comunitat de Propietàries i Propietaris.
En eixos casos no dubteu a telefonar a la Policia Local perquè l’obra siga paralitzada.
Aprofitem per a enviar-vos de nou el document informatiu elaborat per la Federació d’Associacions Veïnals per a canviar els estatuts de les finques.

UN ESTIU D’ESPORT ORGANITZAT PER L’AJUNTAMENT
L’Ajuntament de València proposa: “Un verano a todo deporte”, des de l’1 de juny fins al 30 de setembre, amb una àmplia oferta esportiva per a totes les edats.
Vegeu l’enllaç: https://www.valencia.es/cas/agenda-de-la-ciudad/-/content/un-verano-a-todo-deporte-2

TEATRE CIRCULO
TRASH CURRO – Acció escènica de creació col·lectiva desenvolupada en el context de l’Assignatura Pràctica Escenogràfica Contemporània (Dep. Escultura, Fac. BBAA, UPV).
El punt de partida del projecte és la reflexió entorn del treball  assalariat i les formes de relació i dinàmiques que es generen en el marc de la precarietat laboral contemporània. A través d’accions sonores ens endinsem en el paisatge de torns de treball repetitius, en la no distinció entre oci i treball, en la inseguretat, inestabilitat o provisionalitat de les ofertes d’ocupació. Treballe fem, temps fem i cossos fem travessats pel cansament d’un etern dilluns. Ens diuen que els joves no volem treballar. I és cert.
1 DE JUNY A LES 20H
2 DE JUNY A LES 19H
: https://entradas.teatrocirculo.com/espectaculo/7/trash-curro.html

UN TAST D’ESTELLÉS
Continuant amb l’homenatge que l’AV de Benimaclet fa al nostre poeta valencià Vicent Andrés Estellés en el Centenari del seu naixement, en aquest espai de l’enviament setmanal, en teniu uns versos perquè tingueu l’oportunitat de “tastar-lo”:
[…]
una guitarra amarga, una guitarra profunda,
s’ha perdut en el pati, estava entre els canyars,
la séquia de Montcada com una brau argilós,
Benifaraig, Carpesa, Poble Nou, Borbotó,
Jaume Bru, per l’amor de Déu, no em deixes sol,
els corcons rosegaven les fustes de la taula,
es morí la figuera del corral de ma casa,
ningú no sabrà dir quan o de què es moria,
desesperadament, amargament sonava
una guitarra oculta, la guitarra profunda,
una guitarra amarga, amarga i profundíssima,
i poua didals d’aigua d’un aljub remotíssim
(“Temps”)