Asociación de Vecinos de Benimaclet

noticias y comunicados de la A. de VV.

Barri amb trànsit Pacificat

Presentació Projecte ‘Benimaclet, Barri amb trànsit Pacificat’ – 2013

Des de la junta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet creiem necessari dissenyar un pla de mobilitat per al barri per suplir el buit que deixa l’administració en aquest aspecte.

Ens posem ma a l’obra a finals de 2012 i gràcies a l’ajuda i les correccions dels experts en mobilitat del politècnic i la ciutat aconseguim presentar un projecte de mobilitat amb uns mínims que creiem que al segle XXI ja deurien estar superats.

Així és com presentàvem al barri el projecte que amb tanta il·lusió hem elaborat:

Vos presentem aquest projecte per a Benimaclet, el nostre barri, la casa de totes.

http://es.calameo.com/read/002203700f326291b809d

El que proposem no és únicament un projecte de mobilitat sostenible, és una declaració d’intencions. És una aposta per la calma per deixar de costat l’estres, pels somriure front a les males cares, per la col·lectivització front a l’individualisme, per la diversitat de la natura a la uniformitat de l’asfalt, que reivindica una democratització dels carrers contra l’ocupació excessiva dels vehicles a motor.
Un projecte veïnal que demana uns carrers tranquils davant el soroll de les acceleracions i les frenades, que prefereix el comerç del barri als centres comercials, l’oci de barri a l’oci de polígon, que dóna prioritat als vehicles sense motor front als vehicles amb motor de combustible fòssil, al transport públic de gestió pública i de qualitat davant del transport privat.

Un projecte que prioritza la mobilitat activa davant la incongruència d’estacionar el vehicle motoritzat davant la porta del gimnàs, que prefereix un transport públic adaptat per fer trajectes intermodals a les restriccions actuals.

Un projecte que reivindica un canvi de model on els beneficis socials i el benestar col·lectiu estiguen per damunt dels guanys econòmics i la comoditat individual.

Demanem el suport del vostre col·lectiu a aquest projecte i que participeu activament de les activitats previstes per al dissabte 20 d’abril, on realitzarem una festiva volta en bici-dinar/presentació del projecte al barri.

Junta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet

————-

Moltíssima gent del barri es bolca en aquest projecte i fa visible el seu recolzament tant al carrer com a les xarxes socials.

Un veí del barri ens regala aquest vídeo:

 

 

A %d blogueros les gusta esto: