Benimaclet, Lliure de Camps Electromagnètics

Antecedents

Va ser un soci qui va portar el problema a la Junta ja fa uns anys, i que l’associació va fer seva. La liberalització dels mercats de telecomunicacions ha fet que molts operadors competeixin pels terrats dels edificis de la ciutat, en la seva recerca d’aconseguir la màxima cobertura i així desbancar a la competència. És aquest afany mercantil el que fa que a presidents de comunitats i comunitats senceres se’ls venguin les antenes com a font d’ingressos i totalment desproveïda de riscos. No obstant això, els riscos existeixen.

La postura de l’associació

Des d’aquesta associació hem intentat que els veïns que optin per permetre la instal·lació d’antenes tinguin com cal coneixement dels riscos que corren, i les formes de minimitzar els riscos propis i aliens. I als que decideixen no assumir el risc, ni fer-ho córrer als seus veïns, tenir els arguments suficients per enfrontar-se al discurs dels comercials o fins i tot executius de les operadores. I que els que estan indecisos però desconfien de la informació parcial que proporcionen els comercials, puguin accedir a una informació que el mercat està interessat en amagar.

A l’actualitat

Com cada any, al mes de juliol, tenim la visita de les operadores de telefonia mòbil que venen amb els seus maletins per intercanviar euros per salut.

Hem fet un recull d’intent d’aquestes empreses en els que l’Associació de Veïns i Veïnes ha tingut que fer registres d’entrada, acudir a les reunions de propietaris, fer cartelleria, … o que els seus veïns ens han informat de la negativa.

Des d’ací donar les gràcies a totes les persones que s’han negat o que ens fan arribar la decisió negativa a aquestes propostes per a que les fem públiques.

Orgulloses es sentim d’un veïnat solidari, que deixa de banda els interessos econòmics particulars i te cura de la seva salut i la dels seus veïns.

2014 mapa propostes instalacio antena telefonia mobil