MESA EN DEFENSA DE L’ESCOLA PÚBLICA EN BENIMACLET

icono pdf

MESA EN DEFENSA DE L’ESCOLA PÚBLICA EN BENIMACLET

A iniciativa de l’Associació de Veïns de Benimaclet i amb la participació dels centres públics d’Educació Infantil i Primària i de Secundària del barri, naix la Mesa en defensa de l’Escola Pública de Benimaclet. En aquesta Mesa hi participen de forma activa diverses entitats vinculades al barri: l’Associació de Veïns de Benimaclet, professors de  la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, l’IES Ferrer i Guàrdia, l’IES Rascanya, el CEIP Pare Català, el CEIP Carles Salvador i el CEIP Vicente Gaos.
 

MANIFEST EN DEFENSA DE UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT COM A DRET DELS CIUDATANS

Davant de la situació de desigualtat creixent al nostre país i a la nostra comunitat pensem que l’educació és un dels instruments fonamentals que tenim els ciutadans per a continuar pensant que un futur millor és possible perquè és possible caminar cap a la igualtat d’oportunitats. L’educació pública, igual que altres servicis públics, són béns que ens pertanyen a tots els ciutadans i ciutadanes perquè s’han anat construint des de l’esforç, la participació i la solidaritat dels nostres iaios, els nostres pares i de nosaltres mateixos. Entenem, d’eixa forma, que les escoles i instituts públics del nostre barri han anat creixent i millorant al mateix temps que ho hem fet els veïns i especialment els xiquets de Benimaclet. Per això ens sentim orgullosos de pertànyer a la comunitat escolar, mares i pares, mestres, xiquets i col•lectius veïnals que creiem en allò públic, que estimen allò públic i que estem decidits a posar-ho en valor i a reivindicar-ho.

L’Escola Pública i per tant, les nostres escoles i instituts públics del barri s’han construït sobre valors i principis universals que han estat implicats en els canvis més importants que la nostra societat ha experimentat: la llibertat, la igualtat, la solidaritat ….. Però també fent-la viure a les seues aules, ens ha ensenyat, i ensenya als nostre fills, la tolerància, el respecte a la diversitat, a les diferents cultures, races i religions, la sensibilitat, l’orgull de pertinença a un col•lectiu públic i obert a la societat, la participació i el sentit crític per a canviar el món, l’esforç per ser millor però cooperant amb l’altre per a què ell siga també millor.

La crisi financera i les polítiques econòmiques i de retalls socials dels últims anys estan tenint una especial incidència en la classe mitjana i treballadora, és a dir, en les persones que vivim i treballem, o intentem treballar, en barris com el nostre. En eixe sentit, resulta vergonyós que des de la política educativa i des de la nostra Conselleria d’Educació no sols no es defense el patrimoni d’allò públic que es té la responsabilitat de gestionar i defendre, sinó que es convertisca a la pròpia escola pública en una víctima de l’economia financera, és a dir, en un negoci que resulte rendible abans que en un dret ciutadà.

Potser estem pagant els deutes del rescat de bancs mal gestionats, d’obres faraòniques i inservibles o d’institucions i servicis polítics que no tenen sentit a costa, entre altres coses, d’aules i mestres de la xarxa pública?… Si és així és que estem pagant deutes a costa del futur dels nostres fills i filles… I no n’estem disposats.

Els col.lectius implicats en aquest moviment hem pres la decisió de emprendre accions per tal de canviar aquesta realitat i convidem a altres entitats a sumar-se a la nostra campanya.

40 ANIVERSARIO CON LOGO